Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Κάρτα στη φοροκάρτα βγάζουν οι φορολογούμενοι!


Κάρτα στη… φοροκάρτα βγάζουν οι φορολογούμενοι καθώς τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι το μέτρο του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει βρει την ανάλογη αποδοχή.


Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα λιγότερο από το 0,5% των φορολογουμένων έχει προμηθευτεί την κάρτα, ενώ ακόμη και η πλειοψηφία εξ αυτών δεν τη χρησιμοποιεί αφού επί του παρόντος έχουν καταγραφεί μόλις 1.300 συναλλαγές! Την ίδια ώρα, μόνο τα μισά καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη φοροκάρτα στις αγορές τους.

Ο προβληματισμός στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχει επ’ ουδενί οδηγήσει σε σκέψεις για απόσυρση του μέτρου αλλά σε «επιθετική» καμπάνια για να πειστούν οι φορολογούμενοι να κάνουν τη φοροκάρτα μέρος της ζωής τους, χωρίς να αποκλείεται να δοθούν και κίνητρα όπως η έκπτωση φόρου που ίσχυε πέρυσι αλλά σε μικρότερο του 10% ποσοστό.

Ήδη, πάντως, ένα άλλο σχέδιο για την καταπολέμηση της μη χορήγησης αποδείξεων, η περικοπή κατά 3% του ΦΠΑ για αγορές μέσω πιστωτικής κάρτας έχει πάρει την έγκριση της τρόικας και του Ράιχενμπαχ και μένει να εξεταστούν τα οφέλη από μια τέτοια κίνηση για να αποφασιστεί αν θα εφαρμοστεί…
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: