Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ο Ρόουαν Άτκινσον πήρε 1.000.000 ευρώ για να φτιάξει το αυτοκίνητό του


Μυθικό ποσό έλαβε ο "Mr Bean" για να φτιάξει την F1 McLaren του (Pics)


Το αστρονομικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ (για την ακρίβεια 910.000 λίρες) έλαβε ο διάσημος ηθοποιός Ρόουαν Άτκινσον από την ασφαλιστική του εταιρία, έτσι ώστε να επισκευάσει την πανάκριβη McLaren F1 που είχε τρακάρει και είχε καταστρέψει το 2011.

Ο 58χρονος ηθοποιός είχε τραυματιστεί στον ώμο του, ωστόσο ανάρρωσε γρήγορα.

Το supercar του πάντως διαλύθηκε τελείως και χρειάστηκε πάνω από ένα χρόνο σε συνεργείο της McLaren προκειμένου να επισκευασθεί πλήρως.

Το ποσό που έλαβε ο Βρετανός ηθοποιός, αποτελεί και ποσό ρεκόρ για τα βρετανικά δεδομένα. Είναι μάλιστα τρεις φορές μεγαλύτερο από το αμέσως προηγούμενο που έχει καταγραφεί ποτέ για επισκευή αυτοκινήτου. Ο 58χρονος Άτκινσον, του οποίου η περιουσία ανέρχεται επισήμως στα 83.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τη Dailymail, πλήρωσε 700.000 ευρώ μόνο για την επισκευή της μηχανής – μιας εκ των μόλις 64 που έχουν κατασκευαστεί από τη McLaren από το 1997 και μετά για τέτοιου τύπου supercars.


O Άτκινσον οδηγούσε σε ολισθηρό έδαφος και είχε προσκρούσει σε ένα σημείο του κρασπέδου τον Αύγουστο του 2011, κάτι που τον έκανε να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και να το στείλει κατ' ευθείαν πάνω σε ένα δέντρο. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου βρέθηκε 18 μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο. Μόνο το κόστος των επισκευών απασχόλησε τους τεχνικούς της McLaren για περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Ο ίδιος δήλωσε πάντως ότι θα συνεχίσει να οδηγεί το αυτοκίνητο του. "Δεν είμαι συλλέκτης αυτοκινήτων. Δεν θα το έκλεινα σε κάποιο πάρκινγκ σαν έκθεμα, ή έργο τέχνης. Η F1 προορίζεται μόνο για να την οδηγείς".


Το εν λόγω τρακάρισμα, ήταν μάλιστα το δεύτερο για τον Άτκινσον, ο οποίος είχε και παλαιότερο ατύχημα με το ίδιο όχημα, το 1999.
news247.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Bean ξέρει από αυτοκίνητα.