Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Δεν αποζημιώνονται οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις απεργίες



Στη χώρα όπου ο καθένας δηλώνει και δεσμεύεται για το οτιδήποτε χωρίς να το εφαρμόζει ποτέ...


"Τελικά δεν εφαρμόστηκε..."!

Ίσως πολλοί από εσάς να έχετε να ταλαιπωρηθεί από τις απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των ΑΘηνών τους προηγούμενους μήνες. Ίσως πολλοί από εσάς να διαβάσατε πριν από μερικές μέρες κάτι σαν αυτό:

"...Το Μάρτιο αναμένεται να εφαρμοστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκπτωση στις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρόμων, των πολιτών, αξίας 45 ευρώ, για κάθε ημέρα καθολικής απεργίας που πραγματοποιήθηκε και κρίθηκε από το δικαστήριο παράνομη.
Το αντίτιμο για την κάθε ημέρα υπολογίζεται περίπου 1,5 ευρώ."


και να σκεφτήκατε ότι ίσως υπάρχουν ακόμα κάποια σημάδια σωστής λειτουργίας σε αυτό τον τόπο.

Το βέβαιο είναι ότι όσοι από εσάς πήγατε να ανανεώσετε τις κάρτες απεριορίστων διαδρόμων για το μήνα Μάρτιο και δεν παρατηρήσατε κάποια μείωση όπως η παραπάνω που είχε αναγγελθεί και διατυμπανιζόταν από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, δεν παρατηρήσατε λάθος.

Και αν ρωτήσετε "τι έγινε, τελικά, με την αποζημίωση στους κατόχους καρτών απεριορίστων διαδρομών που είχε εξαγγελθεί;"

Ευγενέστατα οι υπάληλλοι θα σας ανακοινώσουν ότι...: "Τελικά δεν εφαρμόστηκε..."!

Αν -κακώς- δεν το έχετε κάνει μέχρι σήμερα, ίσως τώρα που σας κοροϊδεύουν κατάμουτρα οι υπεύθυνοι, να είναι η κατάλληλη στιγμή να αναρωτηθείτε ποιο είναι το μερίδιο ευθύνης του απλού λαού σε όλο αυτό το παιχνίδι δηλώσεων και εντυπώσεων.

Γιατί δεν είναι το 1,5, τα 3 ή τα 4,5 ευρώ για τη μία, τις δύο ή τις τρείς μέρες απεργίας, αντίστοιχα. Το σημαντικότερο είναι ότι κάποιοι που βρίσκονται σε υπεύθυνες θέσεις και έχουν τον έλεγχο υπηρεσιών, βρίσκουν πολύ εύκολο να ανακοινώσουν με κάθε επισημότητα μέτρα που αφορούν χιλιάδες πολίτες και να μην τα εφαρμόσουν ποτέ.

Ίσως γιατί και οι ίδιοι πράττουν με την ίδια λογική που και ο απλός πολίτης σκέφτεται, ότι "εδώ άλλοι κλέβουν δημόσιο χρήμα και δεν τιμωρούνται, τι θα κάνουν σε κάποιον που έκανε μόνο μια ανακοίνωση χωρίς τελικά να την εφαρμόσει...".

Δεν υπάρχουν σχόλια: