Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Γκριν (Bloomberg): «Αργεί ακόμα η αλλαγή σελίδας για την Ελλάδα» - Πτώση στο ΧΑ



Απότομα «προσγειώνει» την αγορά η αναλύτρια του Bloomberg, Μέγκαν Γκριν αναφορικά με την Ελλάδα, εκφράζοντας τις αμφιβολίες της για το αν πραγματικά η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.


Μπορεί να έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά η κατάσταση παραμένει δυσοίωνη, σύμφωνα με την αναλύτρια που προβάλει τα προβλήματα των τραπεζών και της οικονομίας για να στοιχειοθετήσει την ανάλυση της.

Σύμφωνα με την αρθρογράφο του Bloomberg, η Ελλάδα διανύει το 19ο τρίμηνο βαθιάς ύφεσης, με τα θεμελιώδη να δείχνουν ακόμη μια εικόνα ζοφερή.

Μπορεί να έγιναν κάποιες σημαντικές κινήσεις στον τομέα των επενδύσεων, όπως η πώληση του ΟΠΑΠ, οι εκδόσεις εταιρικών ομολόγων και οι επενδύσεις στην ενέργεια, ωστόσο αυτές κρίνονται ως ανεπαρκής για να επαναφέρουν τη χώρα στην ανάπτυξη.

Μπορεί να υπήρξε αναβάθμιση της οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης, ωστόσο όλα αυτά αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.

Τόσο οι επενδυτές, όσο και τα hedge funds που ποντάρουν στην ανάκαμψη της χώρας, δεν αναλογίζονται προφανώς ότι η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 27%, επομένως τόσο οι πολιτικές όσο και οι κοινωνικές ισορροπίες είναι εύθραυστες.

Σ' αυτό το πλαίσιο πρέπει να προστεθεί και το μη ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον, με τα πλείστα γραφειοκρατικά εμπόδια και το συνεχώς εναλλασσόμενο ρυθμιστικό πλαίσιο, καθώς και τα εμπόδια στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η κ. Γκριν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ευφορία για την Ελλάδα είναι υπερβολική, αν αναλογιστεί κανείς και το δημοσιονομικό κενό που έχει διαπιστωθεί για την περίοδο 2015-2016.
greekmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: