Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Guardian: Μύθος το ελληνικό success story



Να αποδομήσει τη θετική εικόνα που "ανώτεροι αξιωματούχοι δημιουργούν για την Ελλάδα" επιχειρεί η εφημερίδα


Να αποδομήσει τη θετική εικόνα που "ανώτεροι αξιωματούχοι δημιουργούν για την Ελλάδα" επιχειρεί με άρθρο του ο Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως: "Εδώ και μερικές εβδομάδες ανώτεροι αξιωματούχοι της Αθήνας προσπαθούν επισταμένως να πείσουν τον κόσμο ότι ήρθαν και πάλι οι ευτυχισμένες μέρες. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κάνει πλέον λόγο για το ελληνικό "success story"".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι τάσεις της μόδας αλλάζουν, το ίδιο και οι οικονομίες. Έτσι ένα χρόνο μετά, η χαμένη περίπτωση εμφανίζεται ως το απόλυτο success story, μία εικόνα η οποία προωθείται συστηματικά από μεγαλοτραπεζίτες και πολιτικούς εγχώριους και μη, κατά τον Guardian.

Όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο: "Το αφεντικό της κεντρικής τράπεζας διατείνεται ότι η Ελλάδα έχει επανέλθει στο σωστό δρόμο. Ο ελληνικός οικονομικός Τύπος και μέρος του διεθνούς στηρίζουν, ενώ οι κάτοχοι ελληνικών ή ευρωπαϊκών επενδυτικών αγαθών επικροτούν: ξεχάστε το Grexit και καλωσορίστε την Greecovery".

Η εφημερίδα σημειώνει πάντως ότι η Ελλάδα μόνο στον ίσιο δρόμο δεν έχει επανέλθει κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και από τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία: η οικονομία της χώρας εξακολουθεί να νοσεί βαριά, το κράτος πρόνοιας καταρρέει, το ίδιο και οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ οι μισθοί έχουν πιάσει πάτο.

Μάλιστα, το ΟΟΣΑ προβλέπει ότι το 2014 η Ελλάδα θα εισέλθει στην έβδομη κατά σειρά χρονιά ύφεσης: ένας στους τέσσερις Έλληνες είναι άνεργος, δύο στους τρεις νέους είναι επίσης άνεργοι, και 400.000 οικογένειες στερούνται εισοδήματος.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: