Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ακυρώνουν εντολές ανάληψης μετρητών



«Επήλθε ηρεμία», λένε οι τραπεζίτες


Οι μεγάλες τράπεζες δεν ανησυχούν πλέον για τις αναλήψεις των μετρητών, μιας και την επόμενη μέρα των εκλογών οι πελάτες ακυρώνουν εντολές ανάληψης μετρητών που είχαν δώσει ήδη την Πέμπτη και την Παρασκευή.

«Επήλθε ηρεμία. Το τηλέφωνο χτυπάει μόνο για να μας ακυρώσουν εντολές ανάληψης μετρητών που υπήρχαν στο σύστημα εδώ και 2-3 ημέρες», είπε διευθυντής μεγάλης τράπεζας.

Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στις τράπεζες ξένων συμφερόντων, όπως αναφέρει στέλεχος: "Κάποιοι πελάτες που επρόκειτο σήμερα να στείλουν λεφτά στο εξωτερικό ακύρωσαν την εντολή μέχρι νεοτέρας. Τα χρήματα έμειναν σε εμάς στην Ελλάδα", είπε χαρακτηριστικά. Η ίδια τράπεζα τους τελευταίους δύο μήνες έχει ανοίξει πάνω από 3.000 λογαριασμούς στο Λονδίνο για ποσά από 100.000 ευρώ και άνω.

Όσο για τα χρήματα που βρίσκονται σε σεντούκια, σπίτια και θυρίδες, Έλληνας τραπεζίτης δηλώνει πως εκείνα θα παραμείνουν στις θέσεις τους λίγο ακόμη καιρό, μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση και να επιστραφούν τα χρήματα στις τράπεζες.

Τα χρήματα που έφυγαν στο εξωτερικό όμως είναι κάτι που ανησυχεί τους τραπεζίτες. Μάλιστα στις εκτιμήσεις φαίνεται πως πάνω από 30 δισ. ευρώ έφυγαν από ελληνικές τράπεζες. «Τα χρήματα αυτά εκτιμάται ότι θα αργήσουν να έλθουν στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να περιμένουμε ότι θα έλθουν στο επόμενο τρίμηνο. Πρέπει πρώτα να σταθεροποιηθεί η κατάσταση» αναφέρουν.
E-Radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: