Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Βόμβα από τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ - Η Ελλάδα έχει πιάσει μόνο το 22% των στόχων


Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Θ. Κατσάμπας εκπρόσωπος της χώρα μας στο ΔΝΤ είπε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος από το ευρώ. Το πρόβλημα είναι ότι μόνο το 22% των στόχων του προγράμματος έχει επιτευχθεί και αυτό είναι σοβαρό ζήτημα για τον πηρύνα της ευρωζώνης, αναφέρει χαρακτηριστικά.


Το ίδιο στέλεχος αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό μόνη της και εξαρτάται αποκλειστικά από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ.


"Η παράταση της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από το ΔΝΤ είναι απίθανη, καθώς οι όροι για τη χρηματοδότηση που παρέχει το Ταμείο σε όλες τις χώρες βασίζονται σε κανόνες που δεν χρήζουν αναδιαπραγμάτευση", σπεύδει να καταστήσει σαφές ο κ. Κατσάμπας.

Εάν η Ελλάδα αποτύχει, συνεχίζει ο ίδιος, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε αυτόματα καθίσταται αδύνατο για το ΔΝΤ να παράσχει νέα κεφάλαια προς την Αθήνα.

Μάλιστα, ο αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξηγεί πως η Αθήνα πέτυχε μόλις το 22% επί του συνόλου των δημοσιονομικών στόχων που είχαν τεθεί για το περασμένο έτος, 2011.

Ωστόσο, το κορυφαίο στέλεχος του ΔΝΤ απορρίπτει τα σενάρια περί αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.
"Εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει από το ευρώ, τότε θα γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω", προειδοποιεί.

Για το θέμα ρωτήθηκαν σχετικά παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι άδειασαν στην κυριολεξία τον κ. Κατσάμπα, λέγοντας ότι την άσκηση της οικονομικής πολιτικής της χώρας χαράσει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών. Οι ίδιες πηγές, δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν το αν τίθεται θέμα παραίτησης του κ. Κατσάμπα από την θέση του.


Απλώς, το "R" να σημειώσει ότι μετά την αποχώρηση του κ. Χρ. Ρουμελιώτη από τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ο κ. Κατσάμπας είχε πάρει τη θέση του υπερκομματικά...
reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: