Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Aποδοτική η καλλιέργεια αχλαδιάς


Αποδοτική και ιδιαίτερα προσοδοφόρα για τους παραγωγούς του νομού Λάρισας είναι η καλλιέργεια αχλαδιάς (ποικιλίας abate fendel) αφήνοντας εισόδημα 700 έως 1.500 ευρώ το στρέμμα σε αυτούς που θα την επιλέξουν.


Αυτό τονίστηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Β. Γιαγιάκος αναλύοντας τα αποτελέσματα της πρόσφατης επιχειρηματικής αποστολής στη Μπολόνια της Ιταλίας.

Όπως ανέφερε στόχος του Επιμελητηρίου είναι «να προωθήσουμε μια Ένωση Παραγωγών υπό τη μορφή Ανώνυμης Εταιρίας και παράλληλα να δημιουργήσουμε τη δομή ώστε τα προϊόντα αυτά να μεταποιούνται και να προωθούνται στις αγορές όλου του κόσμου».

Προς αυτή την κατεύθυνση σύντομα αναμένεται να οργανωθούν τηλεδιασκέψεις, όπου οι παραγωγοί και οι επιχειρηματίες θα ενημερώνονται από πανεπιστημιακά στελέχη της Ιταλίας για τις εξελίξεις στον κλάδο.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει ημερίδα στα Τρίκαλα που θα παραστούν καθηγητές πανεπιστημίων και ακολούθως θα ξεκινήσει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από παραγωγούς και όχι μόνον, που θα θελήσουν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια, διαλογή, συσκευασία και προώθηση του προϊόντος στην εσωτερική και εξωτερική αγορά.

Στην αποστολή μετείχαν 22 άτομα εκ των οποίων οι 7 γεωπόνοι, τρεις εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, οι δυο δήμαρχοι (Τρικκαίων και Πύλης) καθώς και Τρικαλινοί επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια αχλαδιάς.
thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: