Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Αντιμετώπισε σωστά το κρύο


Δώσε προσοχή σε αυτό που είναι πιο κοντά σε σένα.


Στην Ελλάδα δύσκολα θα υπάρξει μέρα, ακόμα και στη μέση του χειμώνα, που θα βγεις έξω και θα πεις ότι καλύτερα θα ήταν να είχες μείνει σπίτι. Κι αυτό γιατί σπάνια κάνει τόσο πολύ κρύο που να πρέπει να αφιερώσουμε περισσότερα από 5 λεπτά με σκοπό να δούμε τι να φορέσουμε για να πάμε για έναν καφέ.
Αυτό όμως μερικές φορές είναι παγίδα: Βγαίνεις έξω φορώντας επιπόλαια κάτι ελαφρύ, για να διαπιστώσεις σε λίγο πως το κρύο (μαζί με την υγρασία ακόμα περισσότερο) σε περονιάζει. Αλλά δε μιλάμε για τους πιο ...αστούς από εμάς.
Ανάμεσά μας υπάρχουν κι εκείνοι που τους αρέσει να παίρνουν τα όρη και τ’ άγρια βουνά μέσα στο καταχείμωνο. Και σε τελική ανάλυση, που ξέρεις αν αύριο το πρωί δε σε καλέσει η Γιάννα Αγγελοπούλου στο σαλέ της σε κάποια πλαγιά της Ελβετίας. Θα πας χωρίς να ξέρεις τι να φορέσεις για να αποφύγεις την πνευμονία αλλά και το τουρτούρισμα; Όχι βέβαια. Δε χρειάζεται να προσέξεις πολύ. Αρκεί να θυμάσαι τέσσερις πολύ απλούς, πολύ βασικούς κανόνες.

1. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις έναν πραγματικά πολύ κρύο καιρό, το πιο σημαντικό ρούχο που θα σε βοηθήσει να μείνεις ζεστός είναι αυτό που θα ακουμπάει στο κορμί σου.

2. Αν είναι βαμβακερό, μία που θα βραχεί από τον ιδρώτα σου και μία που δε θα στεγνώσει μέχρι να το βγάλεις. Συμπέρασμα: την έχεις πατήσει.

3.
Η λύση; Απόκτησε ένα μακρυμάνικο, συνθετικό μπλουζάκι που στεγνώνει γρήγορα. Τα ισοθερμικά είναι τα καλύτερα για αυτή την περίπτωση. Και διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματός σου, αλλά και δε συγκρατούν τον ιδρώτα.

4. Λύση απελπισίας (δανεισμένη από τους κομμάντος): Χρησιμοποίησε πρόχειρα μονωτικά υλικά, για να εμποδίσεις το κρύο να διαπεράσει τη μόνωση των ρούχων σου, ενισχύοντάς την. Παράδειγμα: Εφημερίδες. Τοποθέτησέ τες μέσα από το ρούχο σου, άπλωσέ τες όσο μπορείς περισσότερο γύρω από το σώμα σου.
menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: