Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Πάμε μουσείο για καφέ;


Έξι προτάσεις που θα σε κάνουν να αλλάξεις άποψη για τα μουσεία και θα σε πείσουν (σίγουρα) να απολαύσεις τον καφέ ή το γεύμα σου με φόντο την Τέχνη ή την Ιστορία.


Αν νομίζεις ότι στα μουσεία μπορείς μόνο να δεις «ψυχρά» εκθέματα, κάνεις λάθος. Δες έξι μικρά χαριτωμένα καφέ με καλλιτεχνική άποψη, που κάνουν τα μουσεία πιο προσιτά και φιλόξενα από ποτέ.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Τοσίτσα 1, Αθήνα, τηλ. 210-8217724)


Αν ο δρόμος σου σε βγάλει στα Εξάρχεια, πήγαινε μια βόλτα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η κεντρική είσοδος βρίσκεται επί της οδού Πατησίων, δίπλα από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Αν και είναι «πάνω» σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, η θέα προς το πάρκο και το εξαιρετικό σέρβις, θα σε κάνουν να ξεχάσεις το θόρυβο. Αν είσαι τυχερός, μπορεί να πετύχεις και κάποια από τις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται συχνά στο καφέ.

Νομισματικό Μουσείο (Ιλίου Μέλαθρον, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα, τηλ. 210-3632057)


Τι θα έλεγες για καφεδάκι σε ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά κτίρια της Αθήνας; Η καφετέρια βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Νομισματικού Μουσείου Αθήνας, πίσω δηλαδή από το επιβλητικό νεοκλασικό κτήριο, στην οδό Πανεπιστημίου. Στα διπλανά τραπέζια μπορεί να δεις «όλο τον καλό τον κόσμο», ανάμεσά τους καλλιτέχνες, διπλωμάτες αλλά και «απλούς» ανθρώπους που θέλουν να πιουν τον καφέ τους ήσυχα.


Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Όθωνος 100, Κηφισιά, τηλ. 210-8015112)

Από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις στα βόρεια προάστια. Στους «Αμμωνίτες» (έτσι λέγεται το καφέ του μουσείου) εκτός από καφέ, μπορείς να δοκιμάσεις γαστρονομικά ολοκληρωμένες προτάσεις σε συνεργασία με το «Platis». Ο χώρος είναι λιτός και κομψός, με κυρίαρχα χρώματα το μπεζ και το καφέ, ενώ στις άνετες καρέκλες του το πιο πιθανό είναι να συναντήσεις επιχειρηματίες και «καλοβαλμένες» κυρίες της περιοχής.

Μουσείο Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη, τηλ. 210-9000900)


Στο ισόγειο του Μουσείου της Ακρόπολης λειτουργεί ένα μικρό καφέ με διάφανο δάπεδο, για να πιεις ένα γρήγορο εσπρέσο έχοντας την αρχαιολογική ανασκαφή ακριβώς κάτω από τα πόδια σου. Κι αν θες να τσιμπήσεις κάτι ελαφρύ, ανέβα στον εξώστη του πρώτου ορόφου, όπου θα απολαύσεις μια δροσερή σαλάτα και άλλα ελαφριά πιάτα με εκπληκτική θέα προς τον Παρθενώνα.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι, τηλ. 210-7228321)


Το καφέ βρίσκεται σε ένα φωτεινό αίθριο, ιδανικό κατά τις ηλιόλουστες χειμωνιάτικες ημέρες, στο χώρο που ενώνει τα δύο κτίρια του μουσείου – το παλιό και το σύγχρονο. Εκτός από καφέ, στο μενού θα βρεις προτάσεις του Γάλλου σεφ Dominique Perrot, με φρέσκα υλικά και έμφαση στην ελληνική κουζίνα.

Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 και Βασ. Σοφίας, τηλ.: 210-3671000)


Φιλόξενη ταράτσα για ένα γρήγορο καφέ ή για ένα ελαφρύ γεύμα τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου. Ειδικά τις Πέμπτες, που το καφέ ”ξενυχτάει” μέχρι τα μεσάνυχτα, αξίζει να πας πιο αργά για να απολαύσεις το δείπνο ή το ποτό σου σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, με θέα τη φωταγωγημένη Αθήνα.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: