Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


Το κόστος λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος, είναι το ακριβότερο ή σχεδόν το ακριβότερο σ’ ολόκληρη την Ευρώπη» (Φώτης Κουβέλης δήλωση 24-2-2012 σε πρωινή εκπομπή στη ΝΕΤ).


Από τις μέχρι τώρα κατά καιρούς δηλώσεις βουλευτών, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι συγκεκριμένο, μαθαίνουμε ότι είχαν μειώσεις της τάξεως του 40 έως 45%.

Τώρα γιατί αυτή η νοοτροπία να μη αναφέρονται σε συγκεκριμένα στοιχεία και να διατηρείται ένα θολό τοπίο, για το πόσο ακριβώς αμείβεται σήμερα ο βουλευτής και τι παροχές έχει, είναι μια πονεμένη ιστορία.

Το πόσο δεοντολογικό είναι αυτό, μια και στη βουλή σήμερα γίνεται πολύς λόγος και πρόβαλαν τους κανόνες δεοντολογίας για τον βουλευτή με το ένα εκατομμύριο στο εξωτερικό, είναι μια άλλη ιστορία.

Είναι όπως βολεύει κάποιον η δεοντολογία. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Γιατί δεν βγαίνει κανείς από τους εθνοπατέρες μας, να μας πει συγκεκριμένα: Ξέρετε παίρναμε αυτά τα χρήματα πριν από την κρίση, είχαμε αυτές τις παροχές και τώρα με τις μειώσεις, παίρνουμε τόσα χρήματα και μας απέμειναν αυτές οι παροχές. Ας μας ξεκαθαρίσουν επιτέλους, τι σύνταξη παίρνει τώρα με τις μειώσεις, ένας βουλευτής της μια τετραετίας. Γιατί αυτή η απαξίωση, προς την καθαρότητα των αποδοχών τους και προς τα συγκεκριμένα στοιχεία; Γιατί στερούν το δικαίωμα από τον Ελληνικό λαό να γνωρίζει;

Μήπως πριν από την κρίση οι αποδοχές τους ήταν πάρα πολύ μεγάλες, σε σχέση με τους συναδέλφους τους στην Ευρώπη και τώρα παρά την μείωση εξακολουθούν να είναι πάλι μεγάλες; Απλά ρωτάω.

Στο διαδίχτυο, μεταξύ αυτών που το χρησιμοποιούν, κυκλοφορούν οι αμοιβές των βουλευτών, μ’ ένα έμμεσο κάλεσμα να ψηφίσουν λευκό. Γιατί όπως

υποστηρίζουν, με λευκά ψηφοδέλτια πάνω από 51% τότε όλοι οι υποψήφιοι χάνουν το δικαίωμα υποψηφιότητας τους και δεν μπορούν να ξαναβάλουν υποψηφιότητα. Και συνεχίζουν το κάλεσμά τους: «προώθησε αυτό το μήνυμα παντού για να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού όλων μας. Η νίκη έρχεται όταν πολεμάς τον εχθρό σου με τα ίδια του τα όπλα. (το νόμο)»

Όπως καταλαβαίνετε, τα πράγματα έχουν σοβαρέψει και μπορούν να πάρουν ανεξέλεγκτη μορφή. Και όλα αυτά γιατί δεν αποσαφηνίζεται επιτέλους με διαυγή και ξεκάθαρο τρόπο, τι γίνεται επιτέλους. Ποιές ήταν και ποιες είναι σήμερα ακριβώς οι αμοιβές και τα προνόμια.

Να λοιπόν πως παρουσιάζουν ότι είναι σήμερα οι αμοιβές των βουλευτών και τα προνόμιά τους. Όπως φαίνονται στο e-mail που έχει διαδοθεί και έχει φτάσει σε πολλούς αποδέκτες..

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ!

2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ!

3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα!

4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.

5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά...!!!

6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.

7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν!

8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.

9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.

10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. (Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο)!

11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.

12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.

13. Τηλεφωνική ατέλεια.

14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.

15. Δωρεάν διόδια.

16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.....

Αν όντως ισχύουν αυτά, είναι ξεκάθαρο, ότι την κρίση δεν την πληρώνουμε όλοι. Και είναι ξεκάθαρο, ότι με κανένα τρόπο δεν θα κατευνάσουν τον λαό, ο οποίος πνέει τα μένεα εναντίον τους.

Γιατί, καλός ο αγώνας τους που πασχίζουν να σώσουν τη Χώρα, ενώ δέχονται προσβολές και προπηλακισμούς, αλλά οι αποδοχές-αποδοχές.

Είμαι σίγουρος ότι ο Ελληνικός λαός ξέρει να εκτιμάει και να τιμάει. Αν πρώτοι είχαν δώσει το παράδειγμα, είναι σίγουρο πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι ο λαός παρά την οικονομική συντριβή, θα τους τιμούσε και θα τους σεβόταν. Και αντί για μούντζες στην παρέλαση, από τα παιδιά θα είχαν ένα χαμόγελο ευγνωμοσύνης.

Όταν είσαι πολιτικός, στο λαό δεν επιβάλεις συμπεριφορές. Τις κερδίζεις.
corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: