Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Mοιράσου τη διαδρομή και γλύτωσε χρήματα


Ένας έξυπνος τρόπος για να εξοικονομήσεις κόστος και να πηγαίνεις στη δουλειά πιο γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία.


Αν η μετακίνηση στη δουλειά αποτελεί για σένα καθημερινό ζήτημα και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν αποτελούν λύση γιατί μένεις μακριά απ’ το μετρό ή τη στάση του λεωφορείου ή γιατί απλά, δεν έχεις συνηθίσει να ξεκινάς τη μέρα σου «πατείς με, πατώ σε», τώρα, η νέα τάση που ακούει στο όνομα «συνοδήγηση» βασισμένη φυσικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ήρθε για να δώσει λύση στη καθημερινή μας μετακίνηση, τόσο προς και από τη δουλειά, αλλά -γιατί όχι;- και για τη βόλτα του Σαββατοκύριακου.

Η ανεξάρτητη βάση συνοδήγησης κατοικοεδρεύει στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα www.pamemazi.gr και αναλαμβάνει τη δωρεάν δημοσίευση ευκαιριών συνοδήγησης για όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Αντίστοιχες οργανώσεις υπάρχουν σε πολλές ακόμα χώρες, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα την πάγια πρακτική του ρεφενέ στη βενζίνη μεταξύ γνωστών, φίλων ή συναδέλφων που κερδίζει ολοένα περισσότερο έδαφος και στη χώρα μας και που στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, αποτελούσε πάγια πρακτική των εργαζομένων που έπρεπε να διανύουν καθημερινά τεράστιες αποστάσεις για να πάνε στη δουλειά τους, που συχνά μπορούσε να βρίσκεται και σε διαφορετικό νομό. Η οικονομία, η κοινωνικότητα αλλά και η ευσυνειδησία απέναντι στο περιβάλλον είναι μερικοί καλοί λόγοι για να σκεφτείς αυτή τη λύση.

Αν διαθέτεις μεταφορικό μέσο και επιθυμείς να μοιραστείς τα έξοδα της διαδρομής με κάποιον άλλο, δεν έχεις παρά να εντάξεις τα στοιχεία σου και να περιμένεις να επικοινωνήσει μαζί σου κάποιο μέλος της λέσχης που θέλει να διανύσει την ίδια διαδρομή με σένα. Αν δεν διαθέτεις μεταφορικό μέσο, αλλά θέλεις να διανύσεις μια συγκεκριμένη διαδρομή μπορείς να αναζητήσεις κάποιον που προτίθεται να σε εξυπηρετήσει, αναλαμβάνοντας να καλύψεις μέρος της βενζίνης του. Κι όλα αυτά, με μια απλή εισαγωγή του αιτήματος σε ένα site που ισχυρίζεται πως έχει καταχωρημένες πάνω από 300.000 προσφορές συνοδήγησης σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

Πως λειτουργεί;

- Γίνεσαι μέλος δωρεάν. Για να γίνεις μέλος πρέπει να συμπληρώσεις ένα πολύ αναλυτικό ερωτηματολόγιο και να δώσεις υποχρεωτικά πλήρη στοιχεία ώστε να μπορεί να ελεγχθεί όσο περισσότερο γίνεται ο κόσμος που μετακινείται.

- Αναζητάς τη διαδρομή που θέλεις να πραγματοποιήσεις ή να μοιραστείς.

- Επικοινωνείς απευθείας με τον συνοδηγό που προτίθεται να σε εξυπηρετήσει και συμφωνείτε μαζί σημείο εκκίνησης, κόστος και τις άλλες λεπτομέρειες.

- Πας στο ραντεβού και κερδίζεις χρήματα ενώ ταυτόχρονα βοηθάς στη μείωση της κίνησης και της σπατάλης ενέργειας, άρα κάνεις καλό στο περιβάλλον και φυσικά, γνωρίζεις καινούργιο κόσμο που κινείται στην ίδια ακτίνα με σένα.

Εμείς, εισάγαμε για αρχή δυο πιθανά αιτήματα (Αθήνα-Βάρκιζα, Αθήνα-Άγιο Κωνσταντίνο) αλλά δεν βρήκαμε καμία καταχώρηση. Δεν απογοητευόμαστε ωστόσο. Εξάλλου, είδαμε πως υπάρχουν περίπου χίλια άτομα στο facebook που έχουν κάνει like τη σελίδα, άρα φαίνεται πως με τις αυξήσεις στα τέλη και στη βενζίνη, το φαινόμενο της συνοδήγησης ήρθε για να μείνει και στη χώρα μας. Αν το δοκιμάσετε, πείτε μας τις εντυπώσεις σας.
menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: