Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Nέο «χτύπημα» του Economist!


To γύρο του κόσμου κάνει το πρωτοσέλιδο του νέου Economist, το οποίο επικεντρώνεται ξανά στην Ελλάδα! Ένας λαμπαδηδρόμος που με τη φωτιά του καίει ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ η εικόνα στο εξώφυλλο!




Ο Economist δεν άφησε ασχολίαστη την επικαιρότητα στην Ελλάδα. Την κρίση δηλαδή και την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες του 2012. Έτσι, «χτύπησε» στο πρωτοσέλιδο! Ο λαμπαδηδρόμος είναι ντυμένος στα χρώματα της Ελλάδας και... καίει ένα 20ευρω, με τον τίτλο να γράφει χαρακτηριστικά «Greek Run», δηλαδή η... ελληνική φυγή!


Στο εσωτερικού του τεύχους ωστόσο, έχει κι άλλη μια ευρηματική φωτογραφία! Από την πόρτα ενός μεγάλου κτηρίου βγαίνει νερό, το οποίο πνίγει τους Έλληνες και ανάμεσά τους διακρίνεται και μία φωτογραφία του θεού Ποσειδώνα! «Έξοδος, κεφάλαιο πρώτο», γράφει στο κείμενο και προσθέτει: «Δυο χρόνια αφού άρχισε η κρίση, μια ελληνική έξοδος θα μπορούσε να προκαλέσει όλεθρο.

Οι πιθανότητες της Ελλάδας για παραμονή στο ευρώ λιγοστεύουν κάθε μέρα. Το ασαφές αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου οδήγησε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και σε νέες εκλογές τον Ιούνιο. Το προφανές έναυσμα για την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα που θα απορρίπτει το πρόγραμμα λιτότητας. Οι εξελίξεις μπορεί να έρθουν πιο γρήγορα, αν οι Έλληνες αρχίζουν να τρέχουν στις τράπεζες», ενώ καταλήγει:

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρώπης είναι να εξαπλωθεί όλο αυτό και εκτός της Ελλάδας. Και η χώρα που απειλείται περισσότερο από πιθανή έξοδο της Ελλάδας είναι η Κύπρος».
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: