Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ιδού η λίστα Λαγκάρντ!


Η... περιβόητη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.059 ονόματα των μεγαλοκαταθετών είδε το «φως» της δημοσιότητας από την έκτακτη έκδοση το περιοδικού «HOT DOC».


Στη λίστα που αποκαλύπτει το HOT DOC, η οποία έχει βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σύστημα και έχει προκαλέσει «ντόμινο» αντιδράσεων, περιλαμβάνονται επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι και εκδότες.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί- όπως αναφέρεται εξάλλου και στο δημοσίευμα, είναι πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν κατηγορούνται για φοροδιαφυγή. Η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει μόνο όσα πρόσωπα έχουν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC.

Στο δημοσίευμα, επίσης, αναφέρεται ότι υπάρχουν εκατοντάδες εμφανείς περιπτώσεις συναλλασσόμενων με την τράπεζα που εμφανίζουν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα. Αυτό που απομένει πλέον να διαπιστωθεί από τις αρμόδιες Αρχές είναι εάν υπάρχουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής στις εν λόγω συναλλαγές ή εάν τα ποσά αυτά έχουν δηλωθεί νόμιμα στην εφορία.

Η λίστα, την οποία δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα το περιοδικό του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι μεγαλοεκδότες Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Βουλγαράκη - Πελέκη και ο γνωστός επιχειρηματίας Κώστας Καίσαρης.

Άλλα γνωστά ονόματα είναι αυτά των:
Παναγιώτης Αγρανιώτης, μαιευτήρας γυναικολόγος στο Κολωνάκι.-Δανιηλίδης Βασίλειος, οδοντίατρος στη Θεσσαλονίκη.
-Ιωάννης Καραϊτιανός: Επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διευθυντής χειρουργός του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».
-Αμαλία Μουτούσση, ηθοποιός
-Στυλογιάννης Σωτήριος: Χειρουργός στην Αθήνα.
-Πετρίδης Πτολεμαίος: Ωτορινολαρυγγολόγος στη Θεσσαλονίκη.
-Γιώργος Παπαδημητρίου, γυναικολόγος στην Αθήνα.
-Iωάννα Σάκκουλα, σύζυγος του ιδρυτή των εκδόσεων «Σάκκουλα».
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: