Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα 24ωρη απεργία αύριο σε Μετρό - ΗΣΑΠ- Τραμ


Θα συνεχιστεί και αύριο η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο πρόγραμμα της εργασιακής εφεδρείας που προωθεί η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, δηλαδή στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και στο Τραμ αποφάσισαν να συνεχίσουν και αύριο την κινητοποίησή τους, με νέα 24ωρη απεργία.

Κανένα εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης δεν έχει σήμερα το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων και των ταξί,  παραμένουν ακινητοποιημένα, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιούν στο κλειστό γυμναστήριο του Περιστερίου, οι ιδιοκτήτες ταξί ακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Δευτέρα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, για να κάνουν Γενική Συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Ανάλογες συνελεύσεις θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στα άλλα Μέσα Μεταφοράς.

Στον  χορό των κινητοποιήσεων μπήκε και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, το ΔΣ της οποίας κάλεσε τα μέλη της που εργάζονται σε μονάδες εντός Αττικής, να μετάσχουν στην παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, από τις 12.30 έως τις 15.30.

Εξάλλου σήμερα, οι δάσκαλοι που έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και οι καθηγητές που έχουν εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις στα σχολεία, δίνουν ραντεβού στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Τρίωρη παναττική στάση εργασίας για όλο το Δημόσιο (12:30 - λήξη ωραρίου) για τα θέματα της Παιδείας και τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο, στη 1:00 μ.μ. στα Προπύλαια, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ.

Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στους Δήμους εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ από τις 11.30 το πρωί έως τις 3.30 το απόγευμα.

Στο μεταξύ, κατάληψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν από χθες οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Οι εργαζόμενοι έλαβαν την απόφαση για κατάληψη κατά τη  γενική τους συνέλευση και όπως αναφέρουν θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Εξάλλου, σε 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου προχωρούν οι Ομοσπονδίες των εφοριακών, των τελωνειακών και των συλλόγων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, αντιδρώντας στο νέο μισθολόγιο για το δημόσιο.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, στις 5 Οκτωβρίου και γενική απεργία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στις 19 Οκτωβρίου, αποφάσισαν κατά τη σημερινή κοινή τους συνεδρίαση οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

www.amna.gr


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: