Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η Πόλη του Μέλλοντος


Πως θα είναι οι πόλεις στο μέλλον; Δύο αρχιτέκτονες σας παρουσιάζουν πως τις οραματιζόνται...

Πως θα είναι οι πόλεις στο μέλλον; Το ερώτημα αυτό δεν περνά μόνο από το δικό μας μυαλό, αλλά και από ειδικούς οι οποίοι προσπαθούν συνεχώς να προτείνουν βιώσιμες λύσεις για το μέλλον των πληθυσμών της γης.

Δύο αρχιτεκτονικά γραφεία ανέλαβαν να παρουσιάσουν το μέλλον της πόλης του Σαν Φρανσίσκο! Οι Iwamoto Scott Architecture και van Bergen Kolpa Architecten κατέθεσαν τα σχέδια και τις προτάσεις τους στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων του Σαν Φρανσίσκο δίνοντας ένα πολύ θετικό μήνυμα ποιότητας ζωής και περιβαλλοντικής συνείδησης.


Με βασικό κλειδί την βιωσιμότητα, το όραμα της πόλης του Σαν Φρανσίσκο από τον Iwamoto περιλαμβάνει κτίρια καλυμμένα από φύκια τα οποία λειτουργούν σαν μόνωση, αλλά και ως απορροφητικά για να συγκεντρώνουν το νερό από τις διάσημες ομίχλες της πόλης.

Τα «λουλούδια της ομίχλης» - όπως τα έχουν ονομάσει – θα συγκεντρώνουν επίσης νερό από τον υγρό αέρα, διοχετεύοντας το κατευθείαν στις υποδομές της πόλης.

Από την άλλη, ο Van Bergen οραματίζεται την πόλη του μέλλοντος με καλλιέργειες τροφίμων στα εργοστάσια και στα πάρκα. Θα χρησιμοποιήσει μια παλιά ολλανδική μέθοδο, σύμφωνα με την οποία θα αναμορφώσει τη γη και θα δημιουργήσει αναχώματα.

Οι φάρμες θα ενσωματωθούν στην καθημερινή ζωή, τεχνητά φράγματα θα χρησιμοποιούνται για να διαχωρίζονται οι περιοχές ανάλογα με την χρήση τους, ενώ τεράστια θερμοκήπια θα μπορούν να παρέχουν φαγητό στον τοπικό πληθυσμό.

www.menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: