Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Eco Cooking: Μαγείρεψε οικολογικά


Διάβασε εννιά πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν μαγειρεύεις για να απολαμβάνεις το φαγητό σου χωρίς να βλάπτεις το περιβάλλον.


Στην αγορά...

1. Όλα αρχίζουν από τα συστατικά σου. Φρόντισε να είναι εποχής (μην αγοράζεις ντομάτες το χειμώνα, για παράδειγμα) και όσο γίνεται τοπικά, ελληνικά δηλαδή, και βιολογικά.

2. Όταν κάνεις τα ψώνια σου, απόφυγε προϊόντα για την κατασκευή των οποίων καταστρέφεται το περιβάλλον, όπως είναι το λάδι κοκκοφοίνικα.

3. Χρησιμοποίησε πάντα οικολογικές τσάντες για τα ψώνια σου, έτσι δεν θα μολύνεις το περιβάλλον με περισσότερο πλαστικό.

4. Αγόρασε όσο μπορείς προϊόντα με συσκευασία που μπορεί να ανακυκλωθεί.


Και τώρα στο... ψητό!

5. Το γκάζι είναι πιο οικονομικό από το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ κάνει και πιο νόστιμο το φαγητό. Προτίμησέ το όταν μαγειρεύεις.

6. Αν δεν έχεις γκάζι και μαγειρεύεις στην κλασική ηλεκτρική κουζίνα, μην ανοίγεις συχνά την πόρτα του φούρνου, γιατί έτσι χάνεται το 1/4 της θερμότητας και καταναλώνεις περισσότερη ενέργεια.


7. Όταν ζεσταίνεις νερό, κλείσε την κατσαρόλα με το καπάκι της για να βράσει το νερό γρηγορότερα.

8. Φρόντισε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις να καλύπτει εντελώς το μάτι της κουζίνας. Θα έχεις γρηγορότερο αποτέλεσμα και δεν θα πάει χαμένη η θερμότητα.

9. Μην αφήνεις τις ηλεκτρικές συσκευές στην πρίζα αν δεν τις χρησιμοποιείς. Χάνεις χρήμα και ενέργεια.
Greenoptions.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: