Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Sleep Box: Η νέα low budget λύση στο ταξίδι


Ξέχασε τα ξενοδοχεία, τα παγκάκια, τα άβολα καθίσματα των terminals και νοίκιασε ένα κουτί για να ξεκουράσεις το κορμί σου!


Η νέα τάση στο ταξίδι ακούει στο όνομα sleep box και είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει: ένα κουτί για φτηνό ύπνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για οποιονδήποτε πλούσιο ή φτωχό βρεθεί για λίγο (ή περισσότερο) σε κάποια πρωτεύουσα του κόσμου!

Όταν δεν υπάρχει χρόνος να ψάξεις για ξενοδοχείο , ξέχασε τα παγκάκια, τις καφετέριες, την αναμονή στα άβολα καθίσματα των terminals και νοίκιασε ένα κουτί για να ξεκουράσεις το κορμί σου και να πάρεις έναν σύντομο υπνάκο πριν συνεχίσεις το ταξίδι σου.

Το sleep box είναι σχεδιασμένο για να εγκατασταθεί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια, καθώς και κεντρικούς δημόσιους χώρους στις πόλεις όπου τα καταλύματα είναι συχνά πλήρη! Σε τροπικές χώρες, όπου το επιτρέπουν οι θερμοκρασίες, το κουτί ύπνου μπορεί να εγκατασταθεί και υπαίθρια σε κεντρικούς δρόμους!

Ο χώρος περιλαμβάνει κρεβάτι, σεντόνια, σύστημα εξαερισμού, συναγερμό, LCD TV, WiFi, χώρο για το laptop σου και τηλέφωνο! Κάτω από το κρεβάτι και το δάπεδο υπάρχει ένα ντουλάπι για τις αποσκευές.

Όχι, σωστά κατάλαβες δεν περιλαμβάνει τουαλέτα, αλλά δεν μπορεί, κάτι θα’ χουν προβλέψει και γι΄ αυτό! Στα περισσότερα αεροδρόμια υπάρχουν πάντως ντους και τουαλέτες, με ή χωρίς χρέωση.

Το καλύτερο είναι πως δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια κράτηση. Ακριβώς όπως και στο parking, τη θέση την πιάνει όποιος φτάσει πρώτος. Βρίσκεις ένα κουτί, αράζεις και πληρώνεις σε ειδικούς τερματικούς σταθμούς οι οποίοι θα παρέχουν στους πελάτες ένα ηλεκτρονικό κλειδί που μπορεί να αγοραστεί από 15 λεπτά μέχρι όσες ώρες το χρειάζονται.

Μπορούμε να φανταστούμε αρκετές χρήσεις για την πρωτότυπη αυτή ιδέα που μπορεί να δώσει σίγουρα νέα διάσταση ακόμα και στις κινηματογραφικές ιστορίες καταδιώξεων!

Το εκκεντρικό Dubai είναι το πρώτο μέρος του κόσμου που τοποθετεί 50 με 70 κουτιά σε αεροδρόμια και σταθμούς, προκειμένου να δίνει τη δυνατότητα στους κουρασμένους ταξιδιώτες να ξαποστάσουν με την ησυχία τους. Από τις φωτογραφίες διαπιστώνουμε πως πρόκειται για μια πολυτελέστατη κουκέτα με όλα τα βασικά comfort, λίγο πολύ σαν τις κουκέτες του τραίνου ή του πλοίου.


Φυσικά, δεν είναι το Burj Al Arab αλλά και κάτι μας λέει πως με τις τιμές των ξενοδοχείων στις περισσότερες πρωτεύουσες, πολλοί ταξιδιώτες θα αρχίσουν να προτιμούν τα σπιρτόκουτα απ’ τα ξενοδοχεία, σαν μια απροσποίητη και ειλικρινή επιλογή που ελπίζουμε να σέβεται την τσέπη μας.
menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: