Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Βελγικός Τύπος: Οι Ελληνες στην πορεία προς τον τρίτο κόσμο


«Οι νέοι μεταναστεύουν, ηλικιωμένοι άνθρωποι εγκαταλείπονται, παιδιά μεγαλώνουν με τους παππούδες, άστεγοι και πεινασμένοι στέκονται στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα του τρίτου κόσμου, αλλά μοιάζει όλο και περισσότερο…».


Αυτό επισημαίνει η βελγική εφημερίδα De Morgen, προσθέτοντας ότι πάνω από 50.000 Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα τους από το 2008, με την πλειονότητά τους να είναι νέοι κάτω των τριάντα χρόνων. Επικαλείται δε μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Ευρωβαρομέτρου που δείχνει ότι το 27 % των νέων 15-35 ετών που ζουν στην Ελλάδα επιθυμεί να μεταναστεύσει.

Oι άστεγοι έχουν αυξηθεί και μεγάλο μέρος του πληθυσμού συνωστίζεται στα συσσίτια για να τραφεί. Στα νοσοκομεία παρατηρείται έλλειψη φαρμάκων καθώς φαρμακευτικές εταιρείες έχουν αναστείλει την παράδοσή τους. Ο λόγος είναι η αδυναμία εξόφλησης των οικονομικών υποχρεώσεων των νοσοκομείων και η στάση πληρωμών, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Παράλληλα, τονίζει τον φόβο των Ελλήνων για την επαναφορά τους στο προηγούμενο νόμισμά τους, την δραχμή, και την επιπλέον υποβάθμιση της ζωής τους.

Επίσης η εφημερίδα de Standaard συγκρίνοντας την Ελλάδα με την Ιρλανδία επισημαίνει πως αν και το ιρλανδικό δημοσιονομικό έλλειμμα εξακολουθεί να είναι μεγάλο, πληρούνται οι στόχοι που έχουν συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ και αυτό εμπνέει εμπιστοσύνη στις αγορές.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: