Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ξεκινούν τα δρομολόγια του "τρενοταξί"


Ενημερωθείτε για τη νέα υπηρεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία συνδυάζει το τρένο με το ταξί. Διαβάστε αναλυτικά και δείτε τις χρεώσεις


Από σήμερα, Τετάρτη, ξεκινά η υπηρεσία "τρενοταξί" της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα συνδυασμένης μεταφοράς με τρένο και ταξί, μέσω ενός εισιτηρίου στους επιβάτες με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Έτσι όσοι επιβάτες ταξιδεύουν για τη Θεσσαλονίκη θα μπορούν να συνδυάζουν τη μετακίνηση τους με τρένο και ταξί με έκπτωση που θα φτάνει έως και 15%. Οι επιβάτες δηλαδή δεν επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος (τέλος σιδηροδρομικού σταθμού) για την εξασφάλιση της υπηρεσίας ταξί, δεδομένου ότι αυτό αποτελεί προσφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το επιβατικό κοινό.

Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", η υπηρεσία "τρενοταξί" λειτουργούσε ήδη πιλοτικά για τη Θεσσαλονίκη εδώ και τέσσερις μήνες, ενώ τώρα θα παρέχεται κανονικά και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σε πρώτο στάδιο η υπηρεσία "τρενοταξί" θα παρέχεται σε συνεργασία με την εταιρεία "Ευρωταξί" και αργότερα - ανάλογα και με την ανταπόκριση του επιβατικού κοινού - θα προσφέρεται και από άλλες εταιρείες ταξί που θα διαθέτουν τα κατάλληλα μηχανογραφικά συστήματα.

Η δυνατότητα κράτησης της υπηρεσίας "τρενοταξί" θα παρέχεται από όλους τους σταθμούς του άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα κράτησης θέσεων και έκδοσης εισιτηρίων καθώς επίσης από τα γραφεία ταξιδίων της Αθήνας, της Λάρισας, του Βόλου και της Θεσσαλονίκης. Τελευταίος σταθμός κοντά στη Θεσσαλονίκη από τον οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί η υπηρεσία "τρενοταξί", είναι ο σταθμός της Κατερίνης.

Οι επιβάτες που ενδιαφέρονται μπορούν να προμηθεύονται το σχετικό κουπόνι, το οποίο θα είναι ονομαστικό, θα αναγράφει αριθμό επιβατών ανά όχημα ταξί, τον συγκεκριμένο τελικό προορισμό του επιβάτη/επιβατών (ομαδικό) και θα εκδίδεται σε δύο αντίτυπα, το ένα εκ των οποίων θα παραδίδει επιβάτης στον οδηγό του ταξί που τον μεταφέρει.

Με την κράτηση του εισιτηρίου ο επιβάτης δηλώνει και το σημείο της Θεσσαλονίκης στο οποίο θέλει να μεταφερθεί. Το σημείο αυτό μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος κράτησης θέσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κοινοποιείται αυτομάτως και στην εταιρεία "Ευρωταξί".

Ο επιβάτης οφείλει να χρησιμοποιήσει το ταξί που έχει δεσμευτεί για τη μετακίνησή του μέσα σε 15 λεπτά από τον πραγματικό χρόνο άφιξης της αμαξοστοιχίας στο σταθμό. Σε περίπτωση καθυστέρησης, τα ταξί υποχρεούνται να αναμένουν τους επιβάτες.

Η επιβίβαση στα ταξί γίνεται σε ειδικό προκαθορισμένο χώρο στο σταθμό Θεσσαλονίκης. Οι προνομιακές τιμές της υπηρεσίας "τρενοταξί" είναι διαβαθμισμένες σε ζώνες που καλύπτουν διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Ο επιβάτης μπορεί να πληροφορηθεί για τις τιμές ανά ζώνη από τα εκδοτήρια που υποστηρίζουν την υπηρεσία, καθώς και από σχετικούς χάρτες που είναι αναρτημένοι στους σταθμούς. Σε περίπτωση που ο πελάτης αλλάξει προορισμό, με αντίτιμο μεγαλύτερο από αυτό που έχει κλείσει, τότε γίνεται νέα έναρξη "σημαίας" με έκδοση αντίστοιχης απόδειξης προς τον πελάτη.

Αναλυτικά οι χρεώσεις για την υπηρεσία ανάλογα με τις ζώνες μετακίνησης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας στη διεύθυνση www.trainose.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: