Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ώρα για βόλτα: τα hotspots της Άνοιξης - Δες που να πας στην Αθήνα


Παρά τα τερτίπια του καιρού, υπάρχουν όλα τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι η άνοιξη έχει καταφτάσει: ζωύφια, ερωτιάρες μέλισσες, φτερνίσματα και χαρτομάντιλα για τους κακόμοιρους αλλεργικούς και ανθισμένα κλωνάρια δέντρων. Όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει, σήκω από τον καναπέ, κρύψε την κουβέρτα στην ντουλάπα και πάρε τους δρόμους. Το Cosmo.gr σε καθοδηγεί στα μέρη της πόλης που ενδείκνυνται για την τσαχπινογαργαλιάρικη αυτή εποχή του χρόνου.

Για ποτό στην πλατεία Καρύτση

Αν όλο τον χειμώνα σου πήραν τα αφτιά για την hot & trendy πλατεία Καρύτση και εσύ πήγαινες αλλά μάταια έψαχνες λίγο χώρο να σταθείς μέσα στα μικροσκοπικά bar, τώρα ήρθε η στιγμή να της εκδίκησής σου. Το προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου γεμίζει από τα τραπεζάκια του «Use», της «Miniatura» και των υπολοίπων στεκιών και η δροσιστική μπύρα ρέει άφθονη από το νωρίς το απόγευμα μέχρι το ξημέρωμα.

Για άραγμα στα σκαλάκια στον λόφο του Στρέφη

Εκεί όπου η επέκταση της οδού Μπενάκη αποτελεί τον τόπο προσκυνήματος των οπαδών του Αστέρα Εξαρχείων με το πελώριο γκραφίτι της ομάδας να σκεπάζει απ’ άκρη σε άκρη τα σκαλιά που σηματοδοτούν την ανάβαση στον λόφο του Στρέφη, πάρε μια μπύρα από το περίπτερο και άραξε. Δε θα είσαι άλλωστε και ο μόνος. Νέοι, εναλλακτικοί, περιπλανώμενοι, μποέμ, χίπστερ, πανκιά κάθε λογής ανθρωπότυπος που συχνάζει στην περίφημη συνοικία των Εξαρχείων έχει ξαποστάσει στα μαυροκόκκινα- με ολίγον λευκό- σκαλιά.

Για βάφλα με παγωτό στο Waffle House

Αν ο ήλιος σημαίνει και θάλασσα –τι ποιο λογικό- για σένα, κατηφόρισε τα νότια προάστια της Αθήνας. Όχι όμως όπου και όπου. Με φόντο τα σκάφη στον Λαιμού της Βουλιαγμένης πιάσε θέση στην ουρά για μια κολασμένη βάφλα με υπέρτατες γεύσεις παγωτού on top. Δε θα σου πούμε ψέματα. Από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο, στο «Waffle House» γίνεται το αδιαχώρητο. Όλοι όμως έχουμε δικαίωμα στην γλυκιά απόλαυση.

Λ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8961227

Για παγωτό στο Mattonella

Σε περίπτωση που η Βουλιαγμένη σου πέφτει μακριά και εσύ από τα παραπάνω συγκράτησες τη λέξη- κλειδί «παγωτό» σου έχουμε την ιδανική πρόταση για μια gelateria στην καρδιά της Αθήνας. Ο λόγος για το «Mattonella» στο Μοναστηράκι που σε αφήνει για ώρα με το στόμα ανοιχτό μέχρι να αποφασίσεις ποιες γεύσεις από όλη την τεράστια και σπάνια γκάμα στη βιτρίνα θα διαλέξεις.

Ερμού 82, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3251717

Για χάζι στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου

Οι εποχές που δίναμε ραντεβού στις πλατείες μπορεί να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί ωστόσο μπορείς να κάνεις μια εξαίρεση όταν πρόκειται για την κεντρική πλατεία στο Χαλάνδρι. Οποιαδήποτε ώρα της μέρας και αν περάσεις από εκεί, το προαύλιο της εκκλησία του Αγίου Νικολάου δεν μένει ποτέ σε ησυχία. Ποδήλατα, skate, καρότσια, πατίνια συνθέτουν το ιδανικό οικογενειακό σκηνικό για εξόρμηση στον καθαρό (;) αέρα όσο η νεολαία με το παγωτό-μπορεί και τη μπύρα- στο χέρι σου θυμίζει τα νιάτα σου.

Για γιαούρτι στο Froyo

Τώρα που η «γιαουρτομάνια» έχει γίνει κορυφαίο trend στην πόλη, εσύ δε μπορείς να απέχεις. Είναι θέμα χρόνου να πέσεις και εσύ θύμα της εναλλακτικής, υγιεινής και δροσιστικής πρότασης των yogurt bars. Για αυτό εμείς σου προτείνουμε να ξεκινήσεις τον πειραματισμό από την πρώτη ελληνική yogurteria στο ύψος της Καπνικαρέας στην Ερμού που ακούει στο όνομα «Froyo» και με το κεσεδάκι στο χέρι να συνεχίσεις τη βόλτα σου στα πέριξ.

Ερμού 55 & Καπνικαρέας 2, τηλ. 212 1006147

Για σουβλάκι στου Κώστα

Βόλτα χωρίς τυλιχτό σουβλάκι ανά χείρας είναι Πάσχα χωρίς οβελία. Και επειδή το cosmo σου προτείνει πάντα τα καλύτερα, η επιλογή εδώ είναι μονόδρομος: σουβλάκι του «Κώστα». Χωμένο από το 1946 στην περιβόητη και upcoming πλατεία της Αγίας Ειρήνης, το περίφημο σουβλατζίδικο μπορεί να μην το πιάνει το μάτι σου αλλά σίγουρα θα το αναζητήσει ξανά το στομάχι σου.

Πλ. Αγίας Ειρήνης 2, τηλ. 210 3232971

Για ποδηλατάδες στη Μαρίνα Φλοίσβου

Κανονικά, για περατζάδες με το ποδήλατο, η Πλατεία Νερού θα ερχόταν πρώτη στην προτίμηση μας ωστόσο στην στροφή την έφαγε η Μαρίνα Φλοίσβου. Και αυτό γιατί το παπί που έγινε κύκνος ή αλλιώς ο πρώην σκουπιδότοπος που μεταμορφώθηκε σε γραφικό θέρετρο συνδυάζει και του πουλιού το γάλα. Παρκάρεις, λοιπόν, το δίτροχο, στο πεζοδρομημένο shopping center και διαλέγεις μεταξύ εστιατορίων, καταστημάτων και καφέ με θέα τη θάλασσα.

Για πίτσα στο Coupepe

Στη Νέα Πεντέλη έχει πάντα δροσιά. Χειμώνα καλοκαίρι. Έχεις όμως και πίτσα gourmet προσδοκιών σε λογικές τιμές. Μόλις ανοίξει λίγο ο καιρός η πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου της Νέας Πεντέλης γεμίζει από τα τραπέζια του Coupepe εκεί όπου μαζεύονται ορδές Αθηναίων για να απολαύσουν αυθεντική ιταλική πίτσα και καλό κρασί. Προτού διαλέξεις τι θα πάρεις, κάνε ένα κόπο και μπες μέσα στο μαγαζί για να θαυμάσεις την βιτρίνα αλλαντικών και τυριών.

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Πεντέλη, τηλ. 210 8100040

Για ρομαντζάδα στα σκαλάκια της Μνησικλέους

Στην καρδιά της Πλάκας, ο τουρίστας με την ηλιοκαμένη επιδερμίδα, την άσπρη κάλτσα και τη σαγιονάρα κοιτά τα σκαλάκια στη Μνησικλέους και θαμπώνεται. Εσύ όχι; Για ξανασκέψου το: φούξια βουκαμβίλιες, πολύχρωμα γεράνια και χαριτωμένα καφέ και μπιστρό δεξιά και αριστερά της οδού συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό κάτω από την Ακρόπολη τις γλυκές βραδιές που προμηνύει η ΕΜΥ. Εκεί να την/τον πας!
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: