Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Σε λειτουργία το 1ο φωτοβολταϊκό πάρκο της Enel Green Power στην Ελλάδα

Τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο φωτοβολταϊκό πάρκο της Enel Green Power στην Ελλάδα -στην περιοχή της Ηλείας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) - το οποίο αυξάνει τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ του ομίλου στη χώρα σε 191 MW.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση, η οποία βρίσκεται επί εδάφους, έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 4.9 MW και αναμένεται να παράγει περίπου 7 εκατομμύρια kWh ετησίως, ικανών να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες 1,700 νοικοκυριών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθαρή ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από το έργο αυτό θα μειώσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 7,600 τόννους CO2 το χρόνο.

«Η Ελλάδα απολαμβάνει υψηλά επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας και ως εκ τούτου, η φωτοβολταϊκή ενέργεια έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε βασικό συστατικό του ενεργειακού μείγματος της χώρας», σχολίασε ο Francesco Starace, CEO και Γενικός Διευθυντής της Enel Green Power.

Η Enel Green Power, έχει ήδη ευρεία παρουσία στον ελληνικό τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τα αιολικά πάρκα της EGP, με εγκατεστημένη ονομαστική ισχύ 177 MW, εντοπίζονται στη Θράκη και την Εύβοια, καθώς, επίσης, στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Επιπλέον, η EGP λειτουργεί μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς σε τρεις ελληνικές περιφέρειες (Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας), των οποίων η συνολική ισχύς ανέρχεται σε 14 MW.
www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: