Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Τον… «δίσκο επαιτείας» του Σαρκοζί στην Κίνα επικρίνουν οι Γάλλοι Σοσιαλιστές


Παρίσι, Γαλλία
Επίθεση εναντίον του Νικολά Σαρκοζί εξαπέλυσαν οι Γάλλοι Σοσιαλιστές για την «στροφή» του Γάλλου προέδρου στο Πεκίνο για βολιδοσκόπηση πιθανής οικονομικής συνεισφοράς της Κίνας στον μηχανισμό στήριξης για την Ευρωζώνη. Στελέχη του κόμματος –εν όψει και των προεδρικών εκλογών- κάνουν λόγο για «διπλή εξάρτηση» του Παρισιού από τη Γερμανία και την Κίνα.
Η επικεφαλής των Γάλλων Σοσιαλιστών Μαρτίν Ομπρί υποστήριξε σε συνέντευξή της την Κυριακή πως η Ευρώπη έδειξε αδυναμία στρεφόμενη προς το Πεκίνο, μετά τις κατηγορίες του προεδρικού υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ ότι η Γαλλία «εξαρτάται διπλά» από τη Γερμανία και την Κίνα.

«Είναι σοκαριστικό», τονίζει η Ομπρί σε δηλώσεις της που δημοσιεύονται σήμερα. «Στρεφόμενοι στους Κινέζους, οι Ευρωπαίοι δείχνουν αδυναμία. Η απάντηση θα έπρεπε να είναι ευρωπαϊκή» τόνισε.

Τα σχόλια της Ομπρί αντηχούν τις επικρίσεις του προεδρικού υποψηφίου του κόμματος Φρανσουά Ολάντ, που είχε αναφέρει πως το Παρίσι έχει καταλήξει «διπλά εξαρτημένο» από Γερμανία και κίνα. Σε συνέντευξή του είχε υποστηρίξει πως το μεν Βερολίνο «θέτει τους κανόνες του παιχνιδιού» στην Ευρώπη και το δε Πεκίνο να «αναδεικνύεται σε οικονομική και χρηματοπιστωτική αυτοκρατορία που έρχεται να σώσει την ΕΕ και την Ευρωζώνη».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: