Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Το κίνημα του Slow Down

Το νέο παγκόσμιο κίνημα που ήρθε να βάλει μια άνω τελεία στους γρήγορους ρυθμούς της ζωής. Ανακαλύψτε το και ακολουθήστε το...
Το κίνημα της βραδύτητας (Slow Down) έρχεται να κατεβάσει τις ταχύτητες της καθημερινότητας και να μετατρέψει την κούρσα της ζωής σε απολαυστικό ταξίδι!

Ένα παγκόσμιο κίνημα ήρθε να πατήσει φρένο σε όσους φοβούνται μήπως μείνουν πίσω στην επιταχυνόμενη κούρσα ζωής. Σε όσους τρώνε γρήγορα, διαβάζουν φωτογραφικά, τρέχουν στους δρόμους, προσπαθούν να χωρέσουν τα πάντα σε μια ημέρα. Σε εκείνους που κυνηγούν το μέλλον και ξεχνούν να ζήσουν το παρόν.

Το κίνημα Slow Down γεννήθηκε πριν από μερικά χρόνια. Στόχος του είναι να επισημάνει την τρέλα και το χάος που επικρατεί στις μεγαλουπόλεις και ότι η ποιότητα έχει θυσιαστεί στο βωμό της ποσότητας. Τα μέλη του κινήματος που βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλο τον πλανήτη κινούνται σε χαμηλές ταχύτητες, αντίθετα με το ρεύμα της εποχής, χωρίς να σημαίνει ότι κάνουν λιγότερα ή ότι δεν παράγουν. Ξέρουν να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή.

Για να κινητοποιήσουν τον κόσμο διοργανώνουν διάφορες δράσεις, όπως βόλτες με ποδήλατα στην πόλη, αργό περπάτημα σε πολύβουες λεωφόρους και άλλες δραστηριότητες που αποδεικνύουν πως για να ζεις ποιοτικά πρέπει να κατεβάσεις τις ταχύτητες σου.

Έχουν δημιουργηθεί διάφορα παρακλάδια του κινήματος Slow Down, όπως το Slow Food, το Slow Cities, το Slow Bicycle, το Slow Travel, το Slow Cinema σε διάφορες πόλεις σε Ευρώπη και Αμερική.

Το Slow Food εναντιώνεται στο fast food και την τάση του γρήγορου φαγητού.
Το Slow Bicycle και το Slow City εναντιώνονται στην ταχύτητα και τη χρήση του αυτοκινήτου στις πόλεις.
Το Slow Travel αντιδρά στα οργανωμένα ταξίδια – πακέτα.
www.menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: