Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Η European Goldfields (Μπόμπολας κλπ.) αγόρασαν το 100% των μετοχών της Ελληνικής Χρυσός 11 εκατ. ευρώ…


και πούλησαν στο Κατάρ το 10% (με τις ευλογίες Παπανδρέου) για 130 εκατ. ευρώ…

Πώς φτάσαμε όμως έως εδώ; Είναι τόσο μάγκας επιχειρηματίας ο Μπόμπολας και οι συνεργάτες του που κατάφεραν σε λίγα χρόνια να βγάλουν τόσο χρήμα και μάλιστα πουλώντας μόνο το 10%; Αμ δε. Φάτε λοιπόν όλη την ιστορία και το παρασκήνιο για να καταλάβετε τι σημαίνει μπίζνες με το Δημόσιο.

Προσέξτε… τα Μεταλλεία Κασσάνδρας το 2003 παραχωρήθηκαν στην Ελληνικός Χρυσός (Μπόμπολας) μετά από ασύλληπτη σύγκρουση που είχε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους Καναδούς ιδιοκτήτες των μεταλλείων TVX Hellas και TVX Gold που είχαν αγοράσει οι άνθρωποι από την Εθνική Τράπεζα.

Για να μην σας λέμε όλη την ιστορία, εκεί δήθεν και καλά το τοπικό ΠΑΣΟΚ εξεγέρθηκε για να μην λειτουργήσουν ποτέ τα Μεταλλεία της Χαλκιδικής για περιβαλλοντικούς, οικολογικούς λόγους και άλλες φθηνές τέτοιες γελοιότητες. Η ουσία είναι ότι έβαζε τρικλοποδιά στους Καναδούς το πολιτικό κατεστημένο γιατί τα Μεταλλεία τα ήθελαν τα φιλαράκια τους, που πάντα τους στηρίζουν και πάντα είναι δίπλα τους (Ναι, το ΕΘΝΟΣ που σήμερα απαξιώνεται από την οικογένεια Μπόμπολα, που απολύει, που ξεφτιλίζει, που συρρικνώνει).

Φεύγουν, λοιπόν, οι Καναδοί κακήν κακώς, αποζημιώνονται από το ελληνικό Δημόσιο και ως από μηχανής θεός έρχεται ο Ελλάκτωρ με τον Ελληνικό Χρυσό για να σώσει την επένδυση και να βγάλει από το αδιέξοδο την ελληνική κυβέρνηση. Ξαφνικά η τοπική κοινωνία, ο Δήμος, οι Οικολόγοι, όλος αυτός ο στρατός των συμφερόντων το βούλωσε, σιώπησε και εξαφανίστηκε. Με αυτόν τον τρόπο η Ελληνικής Χρυσός απέκτησε υπεραξία και φτάσαμε στο σημείο αυτή η εταιρεία με το σαπάκι που αγόρασε (λέμε τώρα) να πουλάει σήμερα το 10% για 130 εκατ. ευρώ!!!

Καταλάβατε αγαπητοί μου φίλοι, ο κομματικός στρατός έδιωξε τους Καναδούς και έφερε τον Μπόμπολα. Οι μαλάκες οι Καναδοί δεν δώσανε 1-2 εκατ. ευρώ να βουλώσουν τα στόματα των καθαρμάτων κι έτσι την πάτησαν. Κάπως έτσι γίνονται οι μπίζνες και ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος.

Ερώτημα: το Δημόσιο τι πήρε από όλο αυτό το deal;
Απάντηση: το τρίτο το μακρύτερο. Ούτε ευρώ (μάλιστα η ΕΕ έχει βγάλει απόφαση ότι παράνομα είχε εκχωρήσει με τίμημα 15 εκατ. ευρώ στην εταιρεία European Goldfields τα Μεταλλεία Κασσάνδρας).
sarotiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: