Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ήρθε η ώρα να πας στο Low


Μιλάμε για ένα μπαράκι. Απλό σχετικά. Το οποίο όμως κατάφερε να μαζέψει άπειρο κόσμο αυτό το καλοκαίρι. Η κατάλληλη περίοδος όμως για να το επισκεφτείς είναι τώρα.
Κάθε καινούριο μπαράκι που ανοίγει στην πόλη, σίγουρα έχει κάτι να προσφέρει στη διασκέδαση. Από μια ωραία γκόμενα στο bar μέχρι ένα ενδιαφέρον cocktail. Το Low έχει αρκετά καινούρια στοιχεία να προσφέρει. Αρκεί να έχει όσο κόσμο πρέπει για να τα ανακαλύψεις.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, αυτή η χωμένη στοά στην Νέα Ερυθραία, στην διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και Κηφησίας (ναι εκεί που είναι η μεγάλη Shell) πήρε όλη τη μερίδα της διασκέδασης για τα Βόρεια.

Κι αυτό γιατί κατάφερε να ξεφύγει από τα καθιερωμένα κυριλομάγαζα του Κεφαλαρίου και να θυμίσει κάτι από κέντρο Αθήνας και κάτι από περατζάδα σε νησί.
Κάθε φορά όμως που αποφάσιζες να πας στο Low το καλοκαίρι, αν και πέρναγες καλά γιατί γινόταν χαμός και είχες την ευκαιρία να γνωρίσεις γκόμενες και να δεις πολύ κόσμο, έφευγες έστω λίγο προβληματισμένος για το αν σου άρεσε αυτή η κατάσταση ή όχι.

Γιατί τώρα που έφυγαν οι πολλοί (και οι τρέντυ) που βαριόντουσαν την παραλιακή και ανέβαιναν στα Βόρεια, το Low κατάφερε να αναδείξει ότι δεν είναι απλά ένας πόλος έλξης αλλά και ένα πολύ τίμιο bar. Για κάθε γούστο.

Η διακόσμηση

Εκείνη που δεν μπορούσες να δεις από την πολυκοσμία, φάνηκε ξεκάθαρα με την πρώτη ψύχρα που έπεσε στην πόλη. Λευκό μαγαζί με πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για να σπάνε την μονοτονία και υλικά που παραπέμπουν σε αέρινο μαγαζί σε κάποια Χώρα των Κυκλάδων.

Τα ποτά του

Ναι, εκείνα που τα περίμενες 20 λεπτά το καλοκαίρι ή δεν τα παρήγγελνες ποτέ για να μην μπεις στον κόπο και διάλεγες μια μπίρα από γειτονικό μαγαζί. Τα ποτά του είναι πολύ οκ. Κι όχι μόνο τα φαντεζί cocktail που θα βρεις στον κατάλογό του αλλά και τα κλασικά cocktail που παραγγέλνεις συνήθως.

Η διάθεση

Αυτή η χαλαρότητα που πρέπει να διακρίνει ένα bar με πολύ νεαρόκοσμο στο προσωπικό του. Ισχύει ότι σε εκείνη την τρύπα στην Ερυθραία μπορείς να χαλαρώσεις, ακόμα κι αν έξω ο κόσμος καίγεται. Γιατί αυτή η εμπορική στοά καταφέρνει αυτό που κάνει και πολεοδομικά. Να κρύψει τον κόσμο μέσα της και να τον προστατεύσει από τα κακώς κείμενα της Λεωφόρου παραδίπλα.

Η παραφωνία

Ο σερβιτόρος που σου ζητάει να τον πληρώσεις κάθε φορά που παραγγέλνεις ποτό. Θα έχει φάει μεγάλη πιστόλα αυτό το καλοκαίρι απ' ότι φαίνεται. Αλλά αυτό είναι κάτι που σε ένα bar με 30 άτομα και 3 σερβιτόρους είναι τουλάχιστον ενοχλητικό.
www.men24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: